Parteneriat USAMVBT & REMARKT MAGAZINE privind comercializarea de legume si fructe sub brandul AKADEMIKAFOOD

De 75 de ani, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara pregateste specialisti pentru anumite sectoare ale economiei nationale, de la domeniile cu traditie cum este agricultura, medicina veterinara si zootehnia, pana la silvicultura, horticultura, genetica, biologie, ingineria mediului, cadastru, inginerie mecanica, protectia plantelor, inginerie alimentara. Toate aceste specializari sunt extrem de ancorate in societatea si realitatea romaneasca de astazi.

Facultatea de Horticultura si Silvicultura, parte integranta a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului” Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, a aderat la principiile Procesului Bologna odata cu celelalte institutii de invatamant superior din Romania si a adoptat Sistemul European de Credite de Studiu Transferabile, fapt care o racordeaza la aria europeana de invatamant superior. Studentii facultatii isi petrec o mare parte a orelor de studiu invatand sa produca, sa imbunatateasca si sa comercializeze produsele horticole pe care le intalnim si pe rafturile unor magazine. Practica se desfasoara in Statiunea Tinerilor Naturalisti.
Statiunea Tinerilor Naturalisti este utilizata pentru lucrarile practice ale studentilor universitatii, ca baza de cercetare si microproductie cu sprijinul Statiunii Didactice Experimentale, si are o infrastructura impresionanta, care se intinde pe 12 hectare de teren. Este situata pe strada Rozelor, langa Uzina de Apa. Statiunea este folosita in parte pentru realizarea proiectelor de diploma ale studentilor, pentru activitati practice, dar si pentru derularea parteneriatelor pe care facultatea le are cu mediul de afaceri.
Akademikafood – marca inregistrata pentru comercializare produselor, ca urmare a dezvoltarii activitatilor de microproductie realizate de catre Statiunea Didactica Experimentala. Atat in ceea ce priveste sectorul vegetal, cat si in privinta celui zootehnic, USAMVBT a incheiat contracte de colaborare cu parteneri din mediul economic, in vederea valorificarii produselor realizate, fiind vorba, in special, de produse horticole primare, respectiv legume si fructe, dar si de lapte, carne si oua.

Prin urmare, USAMBVT a incheiat un parteneriat comercial cu compania REMARKT MAGAZINE SRL. Parteneriatul vizeaza productia si comercializarea exclusiva in magazinele Remarkt de legume-fructe sub brandul AKADEMIKAFOOD, sub care sunt comercializate legume si fructe proaspete. Aceasta marca proprie a USAMVBT sub care sunt comercializate aceste produse ofera o garantie asupra modului in care sunt obtinute produsele comercializate si garanteaza o calitate superioara a acestora prin contributia specialistilor din cadrul USAMVBT la tot ceea ce inseamna flux tehnologic de productie.

Avand in vedere ca REMARKT MAGAZINE lucreaza la reducerea distantei de la producator la consumator, prin faptul ca s-a schimbat comportamentul de consum, predominand dorinta clientilor de a avea produse romanesti si locale proaspete, parteneriatul dezvoltat cu USAMVBT pentru comercializare produselor sub brandul AKADEMIKAFOOD ne ajuta sa ne continuam angajamentul de a oferi clientilor produse romanesti proaspete si gustoase, avand garantia calitatii prin monitorizarea atenta si verificarea continua a standardelor agreate cu partenerii. Nevoile comunitatilor de a avea acces cat mai facil la alimente proaspete, sanatoase, cu gust, produse in proximitate, cat si nevoile producatorilor locali de a-si promova produsele si de a le comercializa la preturi echitabile au constituit principalele premise de la care am pornit acest parteneriat. Ne dorim ca acest parteneriat sa contribuie in mod real la reconectarea consumatorilor cu producatorii locali si la adoptarea treptata, ca parte a culturii care sa aiba la baza hrana proaspata si sanatoasa produsa local.

In fiecare din magazinele noastre veti regasi o sortimentatie variata care cuprinde, printre altele, legume si fructe proaspete cultivate ca odinioara, cu un gust delicat.

Va asteptam cu drag in magazinele Remarkt cu legume si fructe de o calitate si o prospetime deosebita marca AkademikaFood!