Politica de Confidențialitate Remarkt

 

  1. CINE SUNTEM
  2. CE TIP DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRĂM, ÎN CE SCOPURI ȘI ÎN BAZA CĂROR TEMEIURI?
  • 1 Crearea și utilizarea unui cont pe Site-ul nostru
  • 2 Răspunsul la întrebările, reclamațiile sau solicitările dumneavoastră
  • 3 Achiziționarea de produse / servicii și monitorizarea comenzilor în vederea identificării unui risc sau a unei fraude
  • 4 Furnizarea de servicii post-vânzare legate de achizițiile efectuate pe Site
  • 5 Comunicări de marketing direct
  • 6 Campanii promoționale
  • 7 Sondaje, studii privind satisfacția clienților și feedback de la clienți
  • 8 Navigarea pe Site-ul web. Utilizarea cookie-urilor
  • 9 Plugin-uri pentru Facebook, Twitter, Pinterest
  • 10 Interacțiunile cu utilizatorii de social media
  1. LUAREA DECIZIILOR ÎN MOD AUTOMAT ȘI CREARE DE PROFILURI ÎN MOD AUTOMAT
  2. PĂSTRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
  3. TRANSMITEREA DATELOR DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL
  4. TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL ÎN STRĂINĂTATE
  5. PRELUCRAREA DATELOR PERSOANELOR CU VÂRSTA DE PESTE 18 ANI
  6. SECURITATEA PRELUCRĂRII DATELOR
  7. REFUZUL FURNIZĂRII DATELOR ȘI CONSECINȚELE ACESTUIA
  8. DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE
  9. MODIFICĂRI
  10. DATE DE CONTACT

Această Politică de Confidențialitate („Politica”) descrie modul în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt colectate, utilizate și transmise atunci când vizitați sau faceți o achiziție de pe site-ul www.remarkt.ro.

Ne angajăm să vă respectăm confidențialitatea, respectând toate legile și reglementările aplicabile protecției datelor, inclusiv Regulamentul General privind Protecția Datelor (UE) 2016/679 („GDPR”). Vă rugăm să citiți cu atenție cele ce urmează, pentru a înțelege punctul de vedere și practicile noastre cu privire la datele dumneavoastră cu caracter personal și modul în care le vom trata.

  1. CINE SUNTEM

Operatorul de date este REMARKT MAGAZINE S.R.L., o societate cu răspundere limitată cu sediul social în Str. Moliere nr. 12-14, etaj 1, apartament 3, Sector 1, București, Romania, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului București sub nr. J40/3283/2013, având cod fiscal 31357586, e-mail online@remarkt.ro, număr de telefon 0374342444 („Remarkt” sau „Societatea”).

  1. CE TIP DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRĂM, ÎN CE SCOPURI ȘI ÎN BAZA CĂROR TEMEIURI?

Atunci când vizitați Site-ul, este posibil să ne furnizați în mod direct datele dumneavoastră cu caracter personal (pe Site, prin e-mail, prin intermediul rețelelor de social media sau alte canale de comunicare), sau este posibil să colectăm indirect unele dintre datele cu caracter personal care fac referire la dumneavoastră, precum adresa IP și date privind unele dintre cookie-urile care sunt instalate pe dispozitivul dumneavoastră. În plus, pe măsură ce navigați pe Site, colectăm de la partenerii noștri informații referitoare la paginile web sau produsele individuale pe care le vizualizați, website-urile sau termenii de căutare care v-au trimis către Site și informații despre modul în care interacționați cu Site-ul. Ne referim la aceste din urmă informații colectate în mod automat ca fiind „Informații despre Dispozitiv”.

Atunci când vorbim despre „Datele cu Caracter Personal” din această Politică, ne referim atât la Informațiile despre Dispozitiv, cât și orice alte informații care pot conduce la identificarea dumneavoastră, în calitate de persoană vizată.

Vom prelucra Datele cu Caracter Personal în următoarele scopuri, în baza temeiurilor legale indicate pentru fiecare dintre acestea:

  • Crearea și utilizarea unui cont pe Site-ul nostru

În procesul de utilizare a Site-ului aveți posibilitatea de a crea contul dumneavoastră personal online. În acest scop, Datele cu Caracter Personal prelucrate sunt: numele, prenumele, adresa de e-mail, istoricul comenzilor, o listă a produselor favorite sau de care sunteți interesat.

 

Scop

Temei legal

1

Crearea și utilizarea contului

Prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract (termenii și condițiile disponibile pe Site)

 

  • Răspunsul la întrebările, reclamațiile sau solicitările dumneavoastră

Vom prelucra Datele dumneavoastră cu Caracter Personal, precum nume, prenume, adresă de e-mail, adresa de domiciliu în cazul în care ne solicitați furnizarea unui răspuns la adresa respectivă și orice alte informații sau detalii pe care ni le veți putea furniza în cadrul corespondenței, pentru a vă soluționa și a răspunde la întrebările, reclamațiile sau solicitările dumneavoastră, în funcție de canalul de comunicare prin care ne contactați (de exemplu e-mail, prin formularul de contact de pe Site sau când ne contactați telefonic), conform descrierii de mai jos.

 

Scop

Temei legal

1

Oferirea de răspunsuri la întrebările, reclamațiile sau solicitările dumneavoastră prin corespondență electronică (e-mail) sau telefon

Prelucrarea are la bază un interes legitim de a menține o bună relație cu clienții, permițându-ne să oferim răspunsuri la întrebările, reclamațiile sau solicitările dumneavoastră

 

  • Achiziționarea de produse / servicii și monitorizarea comenzilor în vederea identificării unui risc sau a unei fraude

În plus, atunci când faceți o achiziție sau încercați să faceți o achiziție prin intermediul Site-ului, colectăm următoarele informații de la dumneavoastră: numele și prenumele, adresa de facturare, adresa de livrare atunci când alegeți această modalitate de primire a comenzii, sau adresa magazinului de unde ridicați comanda, precum și data și ora ridicării, adresa de email și numărul de telefon, produsele sau serviciile achiziționate, numărul de referință al comenzii generat și data comenzii. Nu vom accesa sau stoca datele legate de cardul dumneavoastră prin care faceți plata, ci plata este efectuată prin furnizorul nostru de servicii de plată. Ne referim la aceste informații ca fiind „Informații despre Comandă”.

Folosim Informațiile despre Comandă pe care le colectăm, în general, pentru a onora comenzile plasate prin intermediul Site-ului (inclusiv organizarea expedierii sau a ridicării comenzii de la una dintre locațiile Remarkt și punerea la dispoziția dumneavoastră a facturilor și/sau a confirmărilor comenzilor). De asemenea, utilizăm aceste Informații despre Comandă pentru a monitoriza comenzile noastre în vederea identificării unui risc sau a unei fraude potențiale.

 

Scop

Temei legal

1

Achiziționarea de produse / servicii

Prelucrarea este necesară pentru executarea contractului la care sunteți parte (termenii și condițiile disponibile pe Site), precum și îndeplinirea obligațiilor potrivit legislației financiar-contabile pentru facturare

2

Monitorizarea comenzilor în vederea identificării unui risc sau a unei fraude potențiale

Prelucrarea are la bază interesul legitim al Societății de a asigura buna desfășurare a activității sale prin evitarea potențialelor fraude

 

  • Furnizarea de servicii post-vânzare legate de achizițiile efectuate pe Site

Pentru a vă furniza anumite servicii sau facilități, cum ar fi soluționarea unor cereri de anulare a comenzilor sau soluționarea oricăror probleme legate de executarea comenzii, returnarea produselor în baza prevederilor legale aplicabile privind vânzarea la distanță și rambursarea contravalorii acestora, precum și asigurarea înlocuirii, reparației, sau rambursarea contravalorii produselor pe durata termenului de garanție, vom utiliza următoarele Date cu Caracter Personal: prenumele, numele, adresa de facturare, adresa de livrare, numărul de telefon, adresa de e-mail, produsele achiziționate, numărul de referință al comenzii și data comenzii, data la care produsele au fost ridicate din punctul de ridicare Remarkt, datele din factura fiscală emisă (dacă este cazul), semnătura (dacă va fi cazul), coordonatele bancare (date legate de contul bancar) atunci când solicitați rambursarea într-un alt cont bancar (alt cont decât cel din care ați făcut plata), precum și alte date pe care ni le puteți comunica pe parcursul corespondenței legată de serviciile post-vânzare.

 

Scop

Temei legal

1

Furnizarea de servicii post-vânzare

Prelucrarea este necesară pentru executarea contractului la care sunteți parte (termenii și condițiile disponibile pe Site)

 

  • Comunicări de marketing direct

Vom prelucra Datele dumneavoastră cu Caracter Personal, precum nume și prenume, adresa de e-mail pentru abonare și pentru transmiterea buletinelor noastre informative prin care vă vom informa despre produsele, serviciile și ofertele noastre promoționale. Aceste Date cu Caracter Personal vor fi prelucrate în scopuri de marketing direct doar cu consimțământul dumneavoastră și prin utilizarea canalelor de comunicare (de ex. e-mail) cu care ați fost de acord atunci când v-ați exprimat consimțământul.

  • Campanii promoționale

Vom prelucra Date cu Caracter Personal colectate de la dumneavoastră prin completarea formularelor de participare de pe Site-ul nostru web sau alte formulare similare pentru a organiza campanii promoționale și/sau concursuri, sau pentru a acorda premii câștigătorilor campaniilor promoționale, precum și pentru a analiza eficacitatea campaniilor noastre promoționale, atunci când astfel de campanii vor fi disponibile. Datele cu Caracter Personal prelucrate sunt cele furnizate de către dumneavoastră precum: prenumele, numele, data nașterii, adresa de e-mail sau numărul de telefon, iar acestea pot să difere în funcție de fiecare concurs sau campanie desfășurată. În cazul în care vom colecta date precum seria și numărul cărții de identitate sau codul numeric personal, sau alte date din cartea de identitate, acestea vor fi colectate și folosite în scopul de mai sus doar pentru a ne conforma obligațiilor fiscale legate de premiile acordate câștigătorilor campaniilor și/sau concursurilor.

Participarea dumneavoastră la astfel de campanii promoționale și/sau concursuri este voluntară. Drept urmare, dumneavoastră decideți dacă să ne oferiți Datele dumneavoastră cu Caracter Personal, prin completarea formularelor de participare pe Site-ul nostru web sau a altor formulare similare prevăzute de regulamentele campaniilor promoționale sau ale concursurilor.

În cazul în care vor exista anumite detalii specifice legate de prelucrarea datelor dumneavoastră în cadrul anumitor concursuri sau campanii, vă rugăm să consultați secțiunile corespunzătoare din regulamentele de campanie aferente acestora ce vor fi puse la dispoziție.

 

Scop

Temei legal

1

Organizarea campaniilor promoționale și/sau a concursurilor și acordarea premiilor câștigătorilor

Prelucrarea va fi necesară pentru executarea contractului reprezentat de respectivul regulament al campaniei sau al concursului sau termeni, oferte promoționale în baza cărora acestea sunt organizate

2

Prelucrarea datelor câștigătorilor campaniilor promoționale / concursurilor în scopul respectării cerințelor legale fiscale

Prelucrarea are la bază îndeplinirea unor obligații legale atunci când legislația aplicabilă impune anumite obligații fiscale legate de câștigători

 

Nu vom publica pe Site numele, prenumele, fotografia sau alte Date cu Caracter Personal ale câștigătorilor campaniei promoționale și/sau concursului, decât dacă persoana vizată ne-a oferit consimțământul său în acest sens.

  • Sondaje, studii privind satisfacția clienților și feedback de la clienți

Vom prelucra Datele dumneavoastră cu Caracter Personal atunci când decideți să participați la sondajele sau studiile noastre de piață, la anchetele privind gradul de satisfacție a clientului sau când ne furnizați feedback cu privire la produsele și serviciile noastre. Astfel de Date cu Caracter Personal vor fi prelucrate în scopul de mai sus doar pe baza consimțământul dumneavoastră, având de asemenea în vedere și interesul nostru legitim de a ne ajuta să înțelegem nevoile și așteptările clienților cu privire la produsele și serviciile noastre. Participarea dumneavoastră la astfel de sondaje sau studii de piață este voluntară. În consecință, este alegerea dumneavoastră dacă ne furnizați sau nu Datele cu Caracter Personal (precum nume și prenume, adresa de e-mail, informații privind preferințele și obiceiurile de cumpărare sau alte Date cu Caracter Personal pe care vă oferiți să ni le furnizați), prin completarea formularelor de participare de pe Site-ul nostru web (atunci când vor fi disponibile), prin furnizarea de recenzii la produsele noastre în secțiunea dedicată de pe Site, sau alte formulare similare furnizate în cadrul respectivelor sondaje sau studii. De asemenea, în cazul recenziilor la produse pe Site, vom putea verifica veridicitatea acestora, prin verificarea adresei de e-mail utilizată pentru recenzie cu datele despre comenzile efectuate asociate respectivei adrese de e-mail. Recenziile care nu corespund vor putea fi șterse de pe Site.

 

Scop

Temei legal

1

Sondaje sau studii de piață, anchete privind gradul de satisfacție a clientului sau când ne furnizați feedback cu privire la produsele și serviciile noastre

Prelucrarea are la bază consimțământul dumneavoastră și în anumite cazuri, interesul legitim de a ne ajuta să înțelegem nevoile și așteptările clienților cu privire la produsele și serviciile noastre

 

  • Navigarea pe Site-ul web. Utilizarea cookie-urilor.

Atunci când vizitați Site-ul, colectăm Informații despre Dispozitiv cu ajutorul tehnologiilor „Cookie”, care sunt fișiere de date plasate pe dispozitivul sau computerul dumneavoastră și care includ adesea un identificator unic anonim. Aceste date pot identifica utilizatorul, cum ar fi adresa IP sau tipul de browser de internet folosit pentru navigarea pe Site-ul nostru web. Pentru mai multe informații referitoare la tehnologiile sus-menționate utilizate pe acest Site și scopurile în care acestea sunt utilizate, precum și cu privire la posibilitățile de a le controla/dezactiva, și durata de păstrare a informațiilor, vă rugăm să consultați Politica noastră privind cookie-urile.

  • Plugin-uri pentru Facebook, Twitter, Pinterest

În scopul optimizării funcționale continue și al unei ușurințe de utilizare maxime, unele dintre serviciile noastre online utilizează plugin-urile enumerate mai jos.

Puteți recunoaște plugin-urile după logo-urile Facebook, Twitter, Pinterest inserate pe Site-ul nostru. Atunci când faceți click pe fiecare logo, Facebook/Twitter/Pinterest sunt informate că ați accesat Facebook/Twitter/Pinterest de pe Site-ul nostru. Dorim să subliniem că utilizarea Datelor dumneavoastră cu Caracter Personal prin utilizarea paginilor Facebook/Twitter/Pinterest este supusă termenilor și condițiilor și politicilor de confidențialitate stabilite de respectivele companii, asupra cărora Remarkt nu are niciun control sau responsabilitate. Pentru mai multe informații privind politicile de confidențialitate adoptate de aceste companii, vizitați: (i) pentru Facebook – https://www.facebook.com/policy.php , (ii) pentru Twitter – https://twitter.com/en/privacy , (iii) pentru Pinterest - https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy.

  • Interacțiunile cu utilizatorii de social media

Vom prelucra Datele dumneavoastră cu Caracter Personal, precum prenumele și numele, imaginea, numele de utilizator, și, după caz, adresa de e-mail, numărul de telefon și orice alte informații sau detalii pe care ni le comunicați prin corespondență, atunci când decideți să interacționați cu noi prin intermediul canalelor de social media precum Facebook/Twitter/Instagram/YouTube pe paginile oficiale ale Societății sau atunci când ne adresați întrebări, reclamații sau cereri prin aceste canale de comunicare.

Accesul la paginile noastre oficiale active pe aceste platforme de social media se face în condițiile stabilite exclusiv de Facebook/Twitter/Instagram/YouTube. Fiecare platformă de social media are propria sa politică de confidențialitate a datelor. În cazul în care aveți orice întrebări cu privire la utilizarea Datelor dumneavoastră cu Caracter Personal de către respectivele platforme, sau pentru informații despre scopul sau categoriile de Date cu Caracter Personal colectate și prelucrate de respectivele platforme de social media, precum și despre drepturile dumneavoastră și posibilitățile de configurare pentru a vă proteja spațiul privat, vă rugăm să consultați politicile lor de confidențialitate.

 

Scop

Temei legal

1

Interacțiunile cu utilizatorii de social media

Prelucrarea are la bază interesul legitim de a permite interacțiunea cu persoanele interesate de informațiile publicate pe profilurile de social media administrate de Remarkt și de a oferi un răspuns la întrebările, reclamațiile sau cererile utilizatorilor adresate prin canalele de social media.

 

  1. LUAREA DECIZIILOR ÎN MOD AUTOMAT ȘI CREARE DE PROFILURI ÎN MOD AUTOMAT

Datele cu Caracter Personal la care se face referire în prezenta nu sunt supuse unor procese decizionale automatizate, inclusiv crearea de profiluri.

Remarkt va putea să vă transmită oferte personalizate bazate pe istoricul dumneavoastră de cumpărături atunci când v-ați abonat la newsletter-ul nostru, însă aceasta prelucrare va fi efectuată de angajații Remarkt și nu va implica o decizie automatizată, ci o apreciere a angajaților Remarkt desemnați care vor analiza istoricul de cumpărături.

  1. PĂSTRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

În contextul prelucrării Datelor dumneavoastră cu Caracter Personal pentru scopurile amintite mai sus, Remarkt păstrează aceste date după cum urmează:

  1. Putem sa păstrăm Datele dumneavoastră cu Caracter Personal asociate contului dumneavoastră de utilizator pe perioada în care contul dumneavoastră este activ și pentru o perioadă ulterioară de 3 ani necesară protejării drepturilor Societății; vă rugăm să aveți în vedere faptul că ștergerea contului nu va conduce automat la ștergerea Datelor cu Caracter Personal pe care le deținem legat de dumneavoastră, ci pentru o astfel de ștergere este necesar să vă exercitați dreptul de ștergere conform secțiunii 10 de mai jos;
  2. Pentru a răspunde la întrebările, reclamațiile sau solicitările dumneavoastră Remarkt va păstra Datele dumneavoastră cu Caracter Personal pe durata necesară prelucrării și emiterii unui răspuns la solicitarea dumneavoastră și pe durata de timp necesară protejării drepturilor Societății, ținând cont de legea aplicabilă, inclusiv de termenul de prescripție;
  • În contextul achiziționării de produse/ servicii, a monitorizării comenzilor în scop de prevenire a fraudei și serviciilor post-vânzare, Remarkt va păstra Datele dumneavoastră cu Caracter Personal asociate comenzilor efectuate prin contul de client, având în vedere legislația contabilă, pe o perioada de până la 10 ani;
  1. Datele dumneavoastră cu Caracter Personal folosite în scopul trimiterilor comunicărilor de marketing direct vor fi păstrate pe o perioadă de 5 ani de la exprimarea consimțământului, sau până în momentul în care dumneavoastră solicitați Societății dezabonarea (vă retrageți consimțământul) sau ștergerea acestor date;
  2. Datele dumneavoastră cu Caracter Personal în vederea organizării și administrării de campanii promoționale și/sau concursuri, vor fi păstrate pe durata campaniei, sau concursului și în vederea acordării premiilor către câștigători, precum și pe perioada necesară protejării drepturilor Societății, având în vedere legea aplicabilă, inclusiv termenul de prescripție și perioadele de stocare prevăzute de legislația fiscală;
  3. Pentru desfășurarea de sondaje, studii privind satisfacția clienților sau feedback, Remarkt va păstra Datele dumneavoastră cu Caracter Personal până la momentul finalizării sondajului, sau a studiului de piață și până la finalizarea analizei rezultatelor, moment după care datele cu caracter personal vor fi anonimizate sau distruse; atunci când ne furnizați feedback prin completarea recenziilor la produsele noastre în secțiunea dedicată de pe Site, vom păstra datele respective pe Site pe o perioadă de maxim 5 ani;
    1. TRANSMITEREA DATELOR DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL

Transmitem Datele dumneavoastră cu Caracter Personal către mai mulți parteneri contractuali pentru a ne ajuta să atingem scopurile anterior menționate, conform descrierii de mai sus. Unii dintre ei au calitate de persoane împuternicite, cum ar fi Shopify International Limited, care ne oferă infrastructura de dezvoltare și găzduire a Site-ului web, este activ în industria IT și își desfășoară activitatea comercială în Irlanda, precum și Third Blink Software Inc. care furnizează servicii de back-up pentru datele de pe Site și Zapiet Ltd. care furnizează aplicația IT care ne ajută să gestionăm comenzile și livrările/ridicările din magazin, iar acestora le pot fi furnizate Datele dumneavoastră cu Caracter Personal pentru a fi utilizate în limitele obligațiilor pe care și le-au asumat față de Societate. Datele cu Caracter Personal pe care le divulgăm către persoanele împuternicite de noi, sunt limitate la informațiile cu caracter personal minime care sunt necesare pentru prestarea respectivelor servicii și le solicităm acestora să nu utilizeze Datele cu Caracter Personal în niciun alt scop. Depunem toate eforturile pentru a ne asigura că toate entitățile cu care lucrăm stochează Datele dumneavoastră cu Caracter Personal în condiții de siguranță și securitate.

Unii dintre aceștia sunt, la rândul lor, operatori de date, cum ar fi: (i) furnizorul de servicii de plată, Stripe Payments Europe Ltd. cu sediul în Irlanda, care colectează direct Datele cu Caracter Personal de la dumneavoastră atunci când faceți plata online pe Site-ul nostru (fără ca acestea să ne fie comunicate), (ii) furnizorii de servicii de curierat, care au sediul sau reprezentanța în România pentru livrarea comenzilor plasate pe Site-ul la adresa de livrare indicată (atunci când această opțiune va fi disponibilă pe Site) și în anumite cazuri, pentru organizarea retururilor de produse, (iii) furnizorul aplicației Orderify, Funly LLC (Customer First focus), pentru editarea comenzilor plasate pe Site, care nu stochează datele, dar le poate accesa pentru a opera anularea/modificarea comenzilor, (iv) furnizorul de servicii de plată în magazine Global Payments S.R.O. Praga prin sucursala sa din București, atunci când vom face rambursarea sumelor achitate cu cardul în locațiile Remarkt.

Unii dintre aceștia sunt terțe părți care nu intenționează să prelucreze datele, însă pot avea acces la acestea în îndeplinirea sarcinilor sau în interacțiunile lor cu Societatea, cum ar fi societăți care asigură întreținere tehnică, auditori financiari sau juridici.

În cele din urmă, este posibil să transmitem Datele dumneavoastră cu Caracter Personal către autorități publice, auditori sau alte instituții pentru a respecta legile și reglementările aplicabile, pentru a răspunde unei citații sau unei alte solicitări legale de informații pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile. Aceste autorități sau instituții publice pot fi Poliția Română, instanțele de judecată, ANSPDCP, ANAF, notarii publici, executori judecătorești etc. De asemenea, Datele dumneavoastră cu Caracter Personal pot fi transmise către terți achizitori, în măsura în care activitatea Societății ar fi transferată (în totalitate sau parțial), iar datele persoanelor vizate ar fi parte din activele care fac obiectul unei astfel de tranzacții.

  1. TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL ÎN STRĂINĂTATE

În contextul operațiunilor descrise mai sus, Datele dumneavoastră cu Caracter Personal pot fi transferate în străinătate doar către state din Uniunea Europeană („UE”) sau Spațiul Economic European („SEE”).

Vă informăm prin prezenta că orice transfer realizat de Societate într-un stat membru UE sau SEE va respecta cerințele legale prevăzute în GDPR.

  1. PRELUCRAREA DATELOR PERSOANELOR CU VÂRSTA DE PESTE 18 ANI

Toate activitățile de prelucrare a Datelor cu Caracter Personal prezentate în această Politică se referă exclusiv la persoane care au cel puțin vârsta majoratului în statul sau provincia de reședință (în România această vârstă este de 18 ani). Utilizarea sistemelor, precum și a rezultatelor prelucrării este interzisă cu privire la persoanele care nu au împlinit această vârstă. În cazul în care, în ciuda eforturilor noastre rezonabile de prevenire, o astfel de prelucrare are totuși loc, o vom înceta odată ce observăm faptul că utilizatorii nu au împlinit vârsta menționată mai sus.

  1. SECURITATEA PRELUCRĂRII DATELOR

Societatea vă informează prin prezenta că evaluează și actualizează constant măsurile de securitate implementate pentru a asigura o prelucrare a Datelor cu Caracter Personal în condiții de siguranță și securitate.

  1. REFUZUL FURNIZĂRII DATELOR ȘI CONSECINȚELE ACESTUIA

Datele cu Caracter Personal prevăzute în următoarele secțiuni: (i) 2.1 - în vederea creării și utilizării contului de pe Site, 2.3 - în vederea achiziționării de produse/ servicii online, 2.4 – în vederea furnizării de servici post-vânzare, 2.6 - în unele cazuri, în vederea organizării campaniilor promoționale și/sau a concursurilor, reprezintă o obligație contractuală/necesară în vederea încheierii unui contract cu Societatea și (ii) 2.3 - în vederea achiziționării de produse/ servicii online, așa cum este prevăzut de legislația financiar-contabilă pentru facturare, precum și 2.6 - în vederea prelucrării datelor câștigătorilor campaniilor promoționale/ concursurilor în scopul respectării cerințelor legale fiscale, reprezintă o obligație legală a Remarkt, iar persoana vizată trebuie să furnizeze Datele cu Caracter Personal.

În cazul în care persoana vizată nu furnizează Datele cu Caracter Personal în scopurile menționate mai sus, nu vor putea fi utilizate toate facilitățile puse la dispoziție de Site, produsele/serviciile nu vor putea fi furnizate, iar înscrierea pentru campanii/ concursuri, precum și intrarea în posesia premiilor, nu vor fi posibile.

  1. DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE

În contextul prelucrării Datelor dumneavoastră cu Caracter Personal, aveți următoarele drepturi:

  1. Dreptul de acces la Datele cu Caracter Personal prelucrate: aveți dreptul de a obține confirmarea faptului că Datele dumneavoastră cu Caracter Personal sunt sau nu prelucrate și, în caz afirmativ, de a avea acces la tipul de Date cu Caracter Personal și condițiile în care sunt prelucrate, prin adresarea unei cereri în acest sens către operatorul de date;
  2. Dreptul de a solicita rectificarea sau ștergerea Datelor cu Caracter Personal: aveți posibilitatea de a solicita, prin adresarea unei cereri în acest sens către operatorul de date, rectificarea Datelor cu Caracter Personal inexacte, completarea datelor incomplete sau ștergerea Datelor dumneavoastră cu Caracter Personal în cazul în cazul în care (i) datele nu mai sus necesare în scopul inițial (și nu există un nou scop legal), (ii) temeiul juridic al prelucrării este consimțământul persoanei vizate, persoana vizată își retrage consimțământul și nu există alt temei legal, (iii) persoana vizată își exercită dreptul la opoziție, iar operatorul nu are motive legitime care să prevaleze pentru a continua prelucrarea, (iv) datele au fost prelucrate ilegal, (v) ștergerea este necesară pentru conformarea cu legislația UE sau legislația română sau (vi) datele au fost colectate în legătură cu servicii ale societății informaționale oferite copiilor (dacă este cazul), când se aplică cerințe specifice cu privire la consimțământ;
  3. Dreptul de a solicita restricționarea prelucrării: aveți dreptul de a obține restricționarea prelucrării în cazurile în care: (i) considerați că Datele cu Caracter Personal prelucrate sunt inexacte, pentru o perioadă care să permită operatorului să verifice exactitatea Datelor cu Caracter Personal; (ii) prelucrarea este ilegală, însă dumneavoastră nu doriți ca să vă ștergem Datele cu Caracter Personal, ci să restrângem utilizarea acestor date; (iii) în cazul în care operatorul de date nu mai are nevoie de Datele dumneavoastră cu Caracter Personal în scopurile menționate mai sus, însă dumneavoastră aveți nevoie de date pentru a constata, exercita sau apăra un drept în instanță sau (iv) v-ați opus prelucrării, pentru intervalul de timp în care să verificăm dacă temeiurile legitime ale operatorului de date prevalează asupra drepturilor persoanei vizate;
  4. Dreptul de a vă retrage consimțământul cu privire la prelucrare, atunci când prelucrarea are la bază consimțământul, fără însă a afecta legalitatea activităților de prelucrare realizate până în momentul respectiv;
  5. Dreptul de a vă opune cu privire la prelucrarea datelor din motive legate de situația particulară în care vă aflați, atunci când prelucrarea se întemeiază pe interes legitim, precum și de a vă opune, în orice moment, prelucrării datelor în scopuri de marketing direct, inclusiv crearea de profiluri;
  6. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automatizată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează pe aceasta în mod similar într-o manieră semnificativă;
  7. Dreptul la portabilitatea datelor, însemnând dreptul de a vă primi Datele cu Caracter Personal pe care le-ați furnizat operatorului de date într-o formă structurată, utilizată în mod curent și care poate fi citită automat, precum și dreptul de a transfera respectivele date către un alt operator, în cazul în care prelucrarea are la bază consimțământul dumneavoastră sau executarea unui contract și se realizează prin mijloace automate;
  8. Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere - Autoritatea Națională pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) și dreptul de a vă adresa instanțelor de judecată competente.

Drepturile de mai sus pot fi exercitate în orice moment. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă încurajăm să adresați utilizați formularul disponibil aici, sau să adresați o solicitare în scris, datată și semnată sau în format electronic la următoarea adresă: Str. Moliere nr. 12-14, etaj 1, apartament 3, Sector 1, București, Romania sau prin e-mail la online@remarkt.ro. Este posibil ca în anumite cazuri să vă solicităm anumite Date cu Caracter Personal suplimentare pentru a vă identifica atunci când vă exercitați aceste drepturi. De asemenea, în cazul în care doriți să vă retrageți consimțământul acordat cu privire la scopurile de marketing direct, aveți posibilitatea de a utiliza opțiunea „dezabonare” care este inclusă în fiecare comunicare de marketing.

  1. MODIFICĂRI

Este posibil să actualizăm această Politică de Confidențialitate la anumite intervale de timp pentru a reflecta, spre exemplu, modificări ale practicilor noastre sau din alte motive operaționale, legale sau de reglementare. Societatea vă va notifica cu privire la orice modificări materiale sau substanțiale ale acestei Politici de Confidențialitate și se va asigura că respectiva notificare este efectuată într-o manieră care asigură luarea acestora la cunoștință de către dumneavoastră, spre exemplu prin utilizarea adresei de e-mail pe care ne-ați furnizat-o, sau orice mijloace adecvate care să asigure o comunicare efectivă.

  1. DATE DE CONTACT

Pentru mai multe informații referitoare la practicile noastre de confidențialitate, dacă aveți întrebări sau dacă doriți să faceți o reclamație, vă rugăm să ne contactați la coordonatele indicate în partea introductivă a acestei Politici de Confidențialitate.