De ce sa consumam peste si fructe de mare?

Pestele si fructele de mare sunt alimente gustoase, cu o mare valoare nutritionala si care nu necesita un timp indelungat de pregatire. Dietetice, usor de digerat si nutritive datorita continutului bogat in proteine, acizi grasi Omega 3 si vitamine pe care corpul uman nu le produce in mod natural, fructele de mare sunt prezente in alimentatia persoanelor care adopta un stil de viata sanatos si sunt consumate cu placere in perioadele de post. Pestele este, de asemenea, un inlocuitor sanatos al carnii rosii, contribuind la prevenirea bolilor vasculare, a diabetului sau a cancerului. Astfel, o dieta ce include pestele sau fructele de mare iti poate aduce numeroase beneficii pentru sanatate pe termen lung.

Stimuleaza circulatia sangelui

Specialistii recomanda consumul de peste si fructe de mare odata sau de doua ori pe saptamana. O dieta ce cuprinde o cantitate suficienta de Omega 3 scade riscul aparitiei afectiunilor circulatorii, ca arteroscleroza, cat si celor cardiace, precum accidentul vascular si atacul de cord.

Previne aparitia bolilor sistemului nervos

Studiile arata ca acizii grasi Omega 3 sunt benefici si in combaterea bolilor ce afecteaza sistemul nervos central. Consumul de peste contribuie la refacerea materiei cenusii, cat si la scaderea riscului de Alzheimer.

Atenueaza simptomele bolilor autoimune si scade riscul aparitiei bolilor cronice

Consumul regulat de peste are un impact pozitiv si asupra durerilor articulare si inflamatiilor cauzate de boli autoimune. Desi nu este dovedit ca poate trata complet simptomele bolilor, extractul de Omega 3 poate reduce disconfortul cauzat de acestea.

De asemenea, acizii grasi din carnea de peste s-au dovedit a fi un factor important in prevenirea unor boli cronice, precum cancerul colorectal. Un studiu realizat de catre cercetatori din America si China asupra unui grup de persoane de varste diferite ce sufereau de astm a demonstrat, in cazul copiilor, o scadere a riscului acestei afectiuni.

Contribuie la imbunatatirea vederii

Consumul de peste bogat in Omega 3 combate aparitia degenerarii musculare, care apare atunci cand retina nu mai poate capta corect imaginile din lumea inconjuratoare. Acest rezultat a fost demonstrat atat pe tineri, cat si pe adulti.

Beneficii pentru silueta

Pestele si fructele de mare sunt bogate in proteine, iod, vitamine si minerale, ce pot sustine sanatatea organismului pe parcursul unei cure de slabire.

Proteinele din peste sunt de o calitate superioara, deoarece ofera o stare de saturatie pentru o perioada indelungata. Continutul redus de grasimi si numarul scazut de calorii al carnii de peste si fructelor de mare sunt, de asemenea, factori cheie in atingerea greutatii dorite. Nu in ultimul rand, iodul asigura optimizarea metabolismului prin reglarea secretiei de tiroida.

Printre cele mai recomandate tipuri de peste si fructe de mare se regasesc: somonul fiind considerat si cel mai sanatos peste, tonul care este foarte bogat in vitamina D, sardinele bogate in vitaminele B12 si D, codul de Atlantic care este o sursa importanta de fosfor, vitamina B12 si proteine, midiile, stridiile si crevetii bogate in proteine si vitamina D si foarte appreciate pentru gustul lor .

Noi, la Remarkt, te asteptam la raionul pescarie pentru o portie de sanatate.