Cum alegem legumele si fructele la cumparaturi?
Suntem siguri ca stii care sunt beneficiile consumului de legume si fructe proaspete. Atat fructele, cat si legumele, asigura un aport considerabil de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti, nutrienti esentiali care ajuta organismul sa lupte impotriva diferitelor boli. De asemenea, continutul mare de fibre aflat in fructe si legume are rolul de a reduce colesterolul si de a echilibra nivelul de glucoza din sange, in timp ce antioxidantii diminueaza riscul bolilor de inima coronariene.

Dar de cate ori nu te-ai oprit in fata rafturilor pline de legume si fructe in hypermarket nestiind ce sa alegi? Vezi mai jos 5 sfaturi care te ajuta sa faci alegerea perfecta pentru tine si cei dragi tie

1. Alege produse de sezon! Specialistii recomanda consumul in cantitate cat mai mare a legumelor si fructelor de sezon. Acestea provin de la producatori locali astfel ca, pe langa nutrienti esentiali si un gust mai bun, poti sprijini cresterea economiei locale.

2. Alege produse cat mai colorate! Rosia sa fie cat mai rosie iar ardeiul verde cat mai verde. Antioxidantii prezenti in fructe si legume le ofera acestora culoare. Asadar, cu cat sunt mai colorate, cu atat au un gust mai bun si sunt mai pline de nutrienti.

3. Nu respinge fructele si legumele care nu sunt perfecte din punct de vedere estetic. Daca nu arata perfect nu inseamna ca nu sunt bune. Din contra, asta dovedeste ca au fost lasate sa creasca natural si, cel mai probabil, vor fi bune la gust.

4. Greutatea lor poate fi si ea un semn de prospetime atat in cazul legumelor cat si in cazul fructelor. Este un semn ca sunt suculente si aromate.

5. Priveste si pipaie. Legumele si fructele proaspete nu trebuie sa fie ofilite, morcovii si restul radacinoaselor trebuie sa fie tari iar piersicile, nectarinele si pepenele galben trebuie sa fie usor moi.

Acum ca stii cum sa alegi cele mai proaspete legume si fructe te asteptam in magazinele Remarkt si pe Remarkt online sa pui in practica aceste sfaturi.